Saturday, June 21, 2008

De blomklädda fallosarna del 2

Midsommarhelgen var som vanligt inte en så stillsam tid. Våldet sker inte så mycket på stan som i hemmet. Misshandel är vanligt förekommande.
Det är någonting med alkohol och hemmafest som gör att våldet i relationerna blir extra påtagligt. Det som finns där hela tiden, som ligger och pyr under ytan.
Svenska högtider är inte roliga för folk som lever med de alkoloiserade eller våldsbenägna. Jag misstänker att kvinnojourerna kommer ha en hel del att göra i veckan.

http://intressant.se/intressant
Blogarama


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 comments:

Veronica Svärd said...

Hmm, jag avstår också hissandet av fallosar i år. Men blombeklädda fallosar är ju lite queert faktiskt - kanske ett tema att bygga vidare på? :)

tiarafeministen said...

haha, jo det är sant, kanske en smygqueer tradition som smygit sig med och in i den svenska kulturen sedan vikingatiden. Jag gillar tanken. Vi får anordna Queer-midsommarafton nästa år!

Veronica Svärd said...

Ja, vikingamännen hade ju långt hår också. Se bara hur radikalt det är idag när Anders Borg skiter i hårnormerna.

Absolut, ser helt ärligt fram emot en rejäl queer midsommar nästa år! :) Börjar redan formulera om sångtexter i hjärnan, haha. Partysamarbete med RFSL?

Anonymous said...

Om det fanns mansjourer med samma funktion som kvinnojourer så skulle de säkert ha lika mycket att göra för de män som blivit slagna av kvinnor.

Last updated: May 2008


SUMMARY: This bibliography examines 219 scholarly investigations: 170 empirical studies and 49 reviews and/or analyses, which demonstrate that women are as physically aggressive, or more aggressive, than men in their relationships with their spouses or male partners. The aggregate sample size in the reviewed studies exceeds 221,300.

http://www.csulb.edu/~mfiebert/assault.htm