Friday, June 20, 2008

De blomklädda fallosarnas tid är nu..

Midsommar, den enda riktiga hedniska högtiden som överlevt i ganska ursprungligt format. Eller ja, vi ser det kanske inte som en fruktbarhetsgrej längre, vi bara knullar i buskagen ändå..
Men traditionsenligt så reser vi årligen en stor fallossymbol som vi klätt med blommor och sedan dansar vi och alla små barnen runt i dem.

De riktigt perverterade dansar naturligtvis runt klädda i folkdräkt.

Har under dagen fått en massa grattis på / ha en trevlig midsommar sms. Vad är det om egentligen? Visserligen älskar jag faktumet att jul, nyår, födelsedagar och nu tydligen även midsommar gör att folk man knappt träffar hör av sig, men varför gör dom det?

Som vegetarian funderar jag även över besattheten vid sill, jag kan inte komma på en enda svensk högtid som inte kräver minst en liten sillbit för att folk ska tycka att det är en "riktig" svensk högtid. Har aldrig ätit sill men lukten i sig.. Nåja, smak och bak ni vet..

Själv avstår jag denna härligt perverterade högtid till förmån för jobb och storhelgs ob. Fallosar finns ju ändå året runt, de är bara inte lika stora.

Jag mins när jag på gymnasiet läste psykologi, vi pratade Freud i flera veckor och en dag så såg en klasskamrat till mig penisar vart än hon gick. Har ni till exempel reflekterat över hur en deo-flaska är designad? Lite fallos eller hur? Hennes insikt eller vad man ska kalla det var att då hela kulturen dyrkar fallosen så säljer så klart allt fallosformat bättre än andra konstiga former.
Freud är ju en sån där grej som både äcklar och fascinerar, hur mycket har han rätt? Varje gång jag läser, tänker eller pratar förmycket Freud så blir jag helt knäpp i huvudet en ganska lång tid framöver. Jag drömmer skumma drömmar, får mystiska associationer och ser verkligheten ur en annan synvinkel, även om jag inte håller med eller tror på.

The theories are screwing with our minds, och i Freuds fall blir meningen mångtydlig.


Nej, nog nu, har allt för mycket att göra för att sitta och fundera över Freud och hans teorier som är uppbyggda helt kring libido. Jag undrar om han kände till midsommarfirarkoncepetet? Jag tror han hade gillat det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
http://intressant.se/intressant
Blogarama

3 comments:

C said...

Bra inlägg.

Kraxpelax said...

HIV. Läget kritiskt. Katastrofens omfattning i dagsläget går i dagen först om tio år. Vi inväntar en halvårsrapport från Smittskyddsinstitutet. Den kommer att presenteras i skymundan. Makthavarna iakttar största möjliga tyssssssstnad. De förtjänar djupaste misstro. Det förekommer ingen HIV-prevention överhuvud taget. Gummistrategin fungerar inte.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=796170

Sanningen retar mörka krafter som vill mörklägga hela saken. Porreländet propagerar för dödligt sexbeteende. Det gör ingen någon åt. Inte krogslasket heller. Sanningen måste köras ner i halsen på folk mer eller mindre med våld. Det är vad läget kräver. Med denna fasansfulla blodsmitta tar man inga risker alls. Det är monogami eller avhållsamhet som gäller, och så enkelt är det.

tiarafeministen said...

Hej kraxpelax, kul namn,
Jag ser absolut allvaret i frågan men att därmed förespråka avhållsamhet och monogami tror jag inte på. Titta bara i stränga katolska länder. Trots allt sprids smittan. Det blir lite som i USA där man ersatt sexualundervisning med avhållsamhetsundervisning och det enda det resulterar i är eskalerande tonårsgraviditeter.

Jag tror inte att människan av natur är monogam och att vi har lustar som vi om möjlighet att uppfylla i samtycke och respekt också agerar på. Det verkar naivt att inbilla sig att bara för att man uppmanar till avhållsamhet så skulle det lyckas. Det blir bara ett moraliserande och skuldbeläggande.