Monday, April 23, 2007

second-hand böcker

Gjorde idag en räd på myrorna efter nya roliga böcker. Främst letar jag efter feministiska klassiker som är svåra att få tag på nu men även standardverk och uppslagsböcker som vanligen är för dyra för att jag ska köpa dem. Idag fyndade jag ett Operalexikon för endast 150kr, jag har velat ha ett operalexikon hur länge som helst så jag känner mig väldigt nöjd.
Andra fyndet är Backlash av Susan Faludi för endast 40kr !?! Helt otroligt! Detta extra bra eftersom nästa numer av tidningen F!A ska ha tema backlash... Dags att läsa på. Skicka era egna backlash artiklar till fiatidningen@gmail.com

Övriga fynd är ett ex av "Vad är queer-professorsföreläsningar på DI" (20kr), "kvinna och konstnär" (30kr) som handlar om mindre kända kvinnliga konstnärer och deras öden samt Björn Kumms "terrorismens historia" (10kr) som jag inte vet om jag kommer gilla eller inte men som verkade vara en sån där bok som man borde läsa...

Även hittat ett ex av en gammal feministbok som heter "Kvinnokamp och litteratur i USA och Sverige" av Cheri Register från 1977. Tycker alltid att det är så spännande att läsa dessa bortglömda gamla feministböcker som säker har betytt mycket för var vi är idag och därför förtjänas att läsas om och bli ihågkomna.

Det bästa jag vet är att hitta ex av "dirty weekend" och "fräls oss ifrån kärleken", jag köper dem direkt och ger bort dem eller lånar ut dem till alla som vill. Min egna lilla folkbildningskampanj. En annan bok jag gärna ger bort är APM eftersom den tvingar en att tänka själv och delta i ett samtal. Mycket utvecklande.

2 comments:

Lina said...

Second-hand böcker är bra!! Jag brukar också handla böcker second hand ibland. Fast nu var det ett bra tag sedan jag överhuvudtaget köpte en bok, bortsett från studentlitteratur dårå.

tiarafeministen said...

studentlitteratur har en tendens att göra detta med oss. När man väl traglat sig igenom sina sidor är det sista man vill att läsa mer böcker.. Jag brukar passa på över sommaren, köpa tonvis med pocketböcker för typ 10kr/st och läsa hela sommaren =)