Monday, May 11, 2009

Snart bara jag och en massa tanter

Jag känner mig alltid så gammal när jag inser att jag är en av de få personer i min bekantskapskrets som fortfarande har hemtelefon. Alla tycks i samband med studier och dålig ekonomi ha rationaliserat bort fast telefoni. Mobilen är ju ändå alltid på.

Jag gillar fast telefoni och ringer hellre med hemtelefonen om jag kan välja. Men den största anledningen till att jag behåller min hemtelefon är att min farmor och farfar aldrig skulle ringa om jag bara hade mobil. De är övertygade om att det kostar snuskigt mycket pengar att ringa till mobiler och vågar knappt säga hej och hejdå, de ser sin snålt tilltagna pension krympa för varje sekund.
Det går för den delen inte att övertyga dem om att rikssamtalet är avskaffat heller. När jag ringer upp dem och vi pratat i ca 20min så tycker de att vi ska lägga på för det blir ju så dyrt för mig. Jag försöker förklara att jag har ett alltid abonemang och att det inte kostar mig något för samtalstiden med en annan fast telefon men det hjälper inte..

Som tantpoäng på moset så har jag faktiskt telia som min operatör för fast telefoni. Var är min gördel och min käpp??

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 30-300kr
Visst är det intressant?
Blogarama


Bookmark and Share

7 comments:

FumikoFem said...

Jag har också fast telefon, samt mobil. Känner igen det där med att allt fler bara har mobil. Personligen så spelar det ingen direkt roll vilken jag talar i, fast telefon eller mobil. Men jag föredrar oftare att ringa med hemtelefonen.

Skickar knappt sms med mobilen faktiskt.

meta said...

Tantvarning, helt klart.

Letade på nätet, det fanns en gång ett ett test för att kolla sin tant-nivå... men hittade det inte?!

Anonymous said...

Hehe. Jag ÄR en tant uti fingerspetsarna. Har inte ens ett bankomatkort utan tar ut pengar inne på banken, liksom. Snacka om att vara en dinosaurie...

tiarafeministen said...

Maria: skönt att du håller historien vid liv =)

tiarafeministen said...

Det sjuka är att folk som offrat sin hemtelefon nu har flera mobiler!?! vad är grejen med det?

MsGraphic said...

För mig har valet att behålla den fasta telefonen inget att göra med att vara tant. Jag är nog så lite tant man kan bli och är stolt över det :).

Mina skäl att behålla den fasta telefonen är följande:
1) Jag har ett paket med fast telefoni, IP-telefon, ADSL-modem och digitaltv. Ingen annan leverantör kan ge mig det och den fasta telefonin är förutsättningen för att få det.
2) Det är säkrare med fast telefoni om man behöver ringa efter ambulans, brandbil etc. Larmcentralen kan kolla ens adress.
3) Fast telefoni har inte SAR-strålning.

Jag är på inget sätt emot mobiltelefoni eller IP-telefon. Tvärtom. Jag är något av en technogeek och använder "allt" vad det mobila har att ge. Messar, ringer, internet, antecknar, filhantering, kameran etc. Dessutom använder jag IP-telefonen när jag är hemma.

Att välja fast telefoni för mig betyder verkligen inte att välja bort något annat.

mats said...

Hej! Vi förstår att du känner dig lite gammal för att du vill behålla din fasta telefon. Men det går att behålla hemnumret och koppla det till en mobil. Och inte blir det dyrt heller. Kolla in vår sajt så får du veta mer.
PS. Det där med Telia får du göra något åt. Det om något är det kraftig tantvarning på :-)