Friday, March 31, 2006

Ungdomens lott eller att behöva ta vilket jobb som helst

Efter en dag på det nya jobbet kände jag att jag hatade det. Mannen jag jobbade hos var ett egocentriskt kontrollfreak som inte kunde acceptera passbyten. Hur kul är det??
Jag satt precis och funderade på hur lång uppsägningstid jag kan tänkas ha när de ringde mig och sa att han hatade företaget och tänkte byta och bara ville ha med sig de assistenter som kunde tänka sig att arbeta under hans absurda krav, med andra ord: inte mig!
Känner mig lätt om hjärtat,behöver aldrig åka dit igen!
Plötsligt arbetslös igen antar jag…

Tuesday, March 28, 2006

Internt möte hos mig

Idag ska F! Student ha möte hos mig för att gå igenom styrelsens förslag till program och valmanifest. Med anledning av det försöker jag få min skrivare att fungera. Den har inte haft bläck på säkert ett år och förpassades tillslut till en skrubb. Nu lyckas jag inte få den att funka. Typiskt! Historien om min relation till tekniken förtsätter...

/ Linnéa

Dåligt med snigelpost

Jag fick ett vykort! I övrigt fick jag mail och sms.. ständigt denna teknik..

Sunday, March 26, 2006

Hurra Hurra för mig

Jaha, då var man 24år. Om man ska vara kinkig så dröjer det några timmar ännu, 06.15 är den exakta tiden.

Känner mig inte så gammal, bara lite utarbetad. Men det känns ändå skönt, vi har fått så mycket gjort. Snart är det vår på riktigt och då orkar man förhoppningsvis ännu mer!

Dagens kommentar gissar jag: "var det idag, oj då.. Grattis"

Hoppas på vykort, födelsedagar är nästan det enda tillfället när man kan hoppas på lite snigelpost. Vilket är synd för jag gillar att få post, gärna brev, brev är underskattade...

/ Linnéa

Friday, March 24, 2006

Jobb

Jag var på intervju igår, idag ringde de och sa att jag fått jobbet! Det är en 53%tjänst på vardagar som går att kombinera med jobbet i spärren! Wiiieeee!

Så nu kan jag maila den där handläggaren och säga att jag inte längre behöver hans tjänster (som jag ändå aldrig fick!).

Tuesday, March 21, 2006

Svindyra tandläkarbesök

Känner man sig någonsin så maktlös som hos tandläkaren? Du kan omöjligt bedöma om din diagnos är en överdrift eller nödvändighet. Min tandläkare har föreslagit lagningar för 8700kr. Då ingår visserligen en ny krona för 3500kr och så har han akutlagat en trasig tand, men i alla fall! Jag kunde inte annat än acceptera. Så nu har jag gjort lagningar för ca 3200kr. Kvar på sparkontot har jag ca 5000kr, sen är det slut.. Kommer att få vänta med kronan.

När man som jag jobbar med en osäker inkomst som jag så känns det inte helt tryggt att lägga ut alla sina sparpengar på sina tänder! Mina sparpengar ska fungera som buffert den månaden när jag inte fått tillräckligt med jobb, inte smälta framför mina ögon..

Ska på jobbintervju på torsdag, jag vill verkligen ha det jobbet. Håll tummarna!

/ Linnéa

Sunday, March 19, 2006

Regionalpolitiska arbetsgruppen Stockholm

Nu har jag mailat iväg alla förslag på regionalpolitik som jag har jobbat på. Kulturpolitik, funktionshinder, offentlig upphandling och äldrevård låg på mitt bord. Imorgon ska jag sätta mig och läsa igenom de andra gruppernas förslag. Det känns jätteskönt att vi har kommit så långt och jag kommer att dra ett djupt andetag av lättnad den 27mars när allt är klart och ligger uppe för medlemmarna! Vilken födelsedagspresent! =) Jag ser redan nu fram emot alla medlemmarnas kompletteringar och åsikter.

Det finns något väldigt livgivande i att befinna sig I den demokratiska processen. Det är såhär organisationen syresätts. Folk undrar hur jag orkar; jag håller mig uppe på ren och skär entusiasm och ideologisk övertygelse vissa dagar. Och självklart är jag trött, men det är värt det, det är verkligen värt det!

Världens snällaste Johanna

Hurra! Världens snällaste Johanna har tagit en dust med min dator och nu vågar jag skicka filer igen! Mitt liv blev genast 1000ggr enklare! Tack!

Monday, March 13, 2006

Trött

Vi har haft möte med regionalpolitiska arbetsgruppen Stockholm hela helgen. Hemma hos mig!! Har fortfarande inte diskat den sista disken.. Men mycket givande rent politiskt!

Ska såklart jobba den dag jag skulle fått träffa min handläggare.. suck!

Saturday, March 11, 2006

Fortfarande virus på datorn

Behöver tips på bra antivirus program. Var köper man dom??
Teknik är sannerligen inte min grej, bytte idag ALLA mina proppar till en och samma sort för att jag aldrig haft anledning att reflektera över faktumet att det finns fler olika sorter. Så nu vet jag inte vilken som ska ha vad eftersom alla har 6amp.. Nåja, det är i alla fall lågt och ofarligt. Har jag fått för mig. Jag kände mig teknisk där en stund. Tänkte ”detta är girlpower, jag byter mina egna proppar, jag klara detta.”. Behöver uppenbarligen en kurs på temat: Allt det där som folk bara utgår ifrån att alla vet. Har ABF den tro???

Nu är frågan: är det bara mitt fel att jag är så oteknisk (jag har aldrig varit intresserad) eller kan jag lägga lite av skulden på mina päron? De har aldrig berättat saker för mig, lärt mig dessa basgrejor. När jag har velat borra så har pappa gjort det åt mig, fast jag velat prova själv.

Som vuxen är det svåraste att erkänna att man inte kan. Hur många minus på vuxenpoäng skalan är det att inte kunna byta proppar? Det hjälper inte att du kan laga tiramisu utan halvfabrikat, du hamnar på ohjälpligt minus.

Ska ringa ABF på måndag…

Thursday, March 09, 2006

Ebba Witt-Brattström i nya numret av Bang

Nya numret av Bang damp ner i min brevlåda idag och som vanligt så kastade jag mig över den. Mot slutet deppade jag ihop lite, blev ledsen helt enkelt. Ebbas artikel om kvinnokampens könsmåste gör mig lika ledsen som vanligt. Jag har själv sett kroppar som vi skulle tillskriva kön vars bärare är ingendera, alltså kan jag inte tro att vi måste prata om män och kvinnor; hela tiden och för evigt.
Men det som gör mig mest ledsen är att konflikten (?) mellan queer och radikalfeminism beskrivs som en konflikt mellan två grupper, eller kanske till och med mellan två generationer. Jag har min politiska bakgrund i radikalfeminismen och kom i kontakt med queerfeminismen ungefär samtidigt som jag började plugga på universitet. Konflikten dem emellan lever I mig!!! Ja vill prata om kvinnor samtidigt som jag vill att könet ska upplösas och jag gör jämkningar och inre kompromisser varje dag. Någonstans så är det förtidigt att sluta prata om kvinnor men det kan fortfarande vara målet. För mig kom intersektionaliteten som en befriare, äntligen kunde jag kombinera kön, klass, etnicitet, queer, funktionshinder, ja allt i samma analys. Möjligheten att kombinera olika synsätt gjorde mitt liv som ”queerradikalfeminist” betydligt enklare.
Jag efterlyser en debatt vars ambition är lika intersektionell som min egen ståndpunkt, där vi kan tala om flera maktordningar på samma gång.

Någonstans ska man ha i bakhuvudet att de frågor Ebba efterlyser FINNS i F!, vi har kvinnors strukturella underordning, mäns våld mot kvinnor, 6 timmars arbetsdag osv. Faktum är att det står kvinnor, tjejer, flickor sida upp och sida ner i politikdokumenten. Alla de traditionella kvinnorfrågorna finns med, skillnaden är att de inte står ensamma på dagordningen utan berikas av en intersektionell ansats att erkänna att det finns fler maktordningar i samhället än bara könsmaktsordningen. Ingen organisation som säger sig vilja skapa ett jämställt samhälle kan blunda för dessa maktordningar, för att så länge det finns förtryck kvar så finns ingen jämställdhet. Det är allt eller inget som gäller nu! Jag ger allt, satsar allt för jämställdheten, Ebba är du på?

Tuesday, March 07, 2006

Totalt okunnig om datorer

Hjäääälp! Min stackars dator har drabbats av vad Johanna kallade ’ett klassiskt virus’. Lite filer försvinner då och då, inställningarna ändras och jag förstår inte vad jag ska göra för att stoppa detta. Går det? Eller ska jag bara ge upp. Jag började fundera på att lägga över alla kvarvarande filer på disketter men tänkte sedan att då kanske jag sparar viruset i disketterna och när jag sen får i ordning datorn så börjar det om igen. Denna tanke spred sig med ljusets hastighet igenom min kropp. Hur är det med filer jag skickat då? Har jag startat en epidemi?
Törs plötsligt inte ens slå på datorn utan använder mig endast av stenålders lapptoppen och offentliga lånedatorer. Just nu sitter jag på Älvsjö Stadsdelsförvaltning.
Jag vet verkligen ingenting om virus eller hur de smittar. Jag törs därför inte göra någonting åt saken. Datorn är avstängd och sladden är utdragen eftersom jag inbillar mig att då kan ingen skada ske. Eller kan den? Vidden av min okunskap gör att det svindlar. Vad ska jag göra???

Som om inte detta var nog så har även min kropp drabbats av mänskliga svagheter. Jag har feber, snuva och ont i halsen. Borde nog sova men har inte råd med en karensdag. Tack för det välfärds(?)systemet!
Själv kan jag säkert få ett piller av en lämplig läkare men vem ska bota min dator? Ska jag åka till akuten med den??

Thursday, March 02, 2006

Det lönar sig att bli arg

Igår publicerade jag mailet jag skickade till min handläggare på arbetsförmedlingen idag ringde han upp mig och bokade in en ny tid. Så nu är det klarlagt, vill man få hjälp måste man bråka, skrika och skicka arga mail mitt i natten om så krävs!

Wednesday, March 01, 2006

Jag är kandidat numer 20 i förslaget

Valberedningens förslag på riksdagslista:
1 Gudrun Schyman, 57, Simrishamn, riksdagsledamot
2 Maria Carlshamre, 49, Stockholm, europaparlamentariker
3 Devrim Mavi, 35, Solna, frilansjournalist
4 Sofia Karlsson, 28, Hägersten, projektledare
5 Stina Sundberg, 52, Göteborg, kanslichef
6 Birger Östberg, 37, Huddinge, pr-konsult
7 Shadi Larsson, 49, Stockholm, lärare
8 Linda Västrik, 34, Tidaholm, filmregissör
9 Maria Jansson, 38, Hägersten, forskare
10 Aase Hensvold, 24, Luleå, läkarstuderande
11 Anna-Karin Johansson, 37, Bromma, ombudsman
12 Lina Ydrefält, 27, Malmö, biblioteksassistent
13 Sara Rosberg, 27, Bygdeå, skötare
14 Anna Fält, 51, Söderhamn, lärare
15 Görel Elf, 59, Stockholm, projektledare
16 Johanna Bergström, 24, Uppsala, jurist
17 Milka Saxlund, 52, Göteborg, förskollärare
18 Kristina Hultman, 41, Stockholm, journalist
19 Monica Brun, 48, Säter, psykolog
20 Linnea Sjögren, 23, Stockholm, studerande
21 Beth Melander, 59, Kristianstad, personalvetare
22 Sofia B. Karlsson, 27, Göteborg, projektledare
23 Mikaela Robsahm, 25, Göteborg, personlig assistent
24 Agneta Andersson, 47, Kiruna, bildkonstnär
25 Charlotta Bjälkebring, 45, Strängnäs, studerande
26 Lotten Sunna, 41, Hägersten, grafisk formgivare
27 Katarina Skönblad, 22, Stockholm, teaterledare
28 Monica Amante, 26, Stockholm, studerande
29 Maria Hagberg, 48, Höganäs, projektledare
30 Harriet Otterloo, 65, Göteborg, pensionär
31 Ylva Larsson, 52, Stockholm, arkitekt
32 Veronica Svärd, 28, Stockholm, studerande
33 Helena Svensson, 32, Uppsala, personlig assistent
34 Sandra Andersson, 30, Lund, arbetssökande
35 Lina Appelros, 30, Skurup, juridikstuderande
36 Maria Broman, 35, Stockholm, journalist
37 Berit Qvarnström, 63, Moholm, pensionär
38 Beverly Ann Bjerke, 65, Stockholm, skogsägare
39 Karin Jansson, 54, Uppsala, miljösamordnare
40 Lourdes Daza Gillman, 60, Stockholm, ingenjör
41 Staffan Bengtsson, 60, Lund, lärare
42 Ewelina Johansson, 28, Jönköping, webbutvecklare
43 Maria Hedberg, 27, Stockholm, utredare
44 Gudrun Tiberg, 60, Göteborg, informationssekreterare
45 Eva Olsson, 28, Uppsala, studerande
46 Kerstin Staver, 53, Växjö, gymnasielärare
47 Kerstin Nolin, 50, Stockholm, grafiker
48 Malin Backström, 44, Stockholm, författare
49 Mirtha Osorio, 52, Stockholm, bibliotekarie
50 Anneli Salomonson, 31, Hägersten, postiljon
51 Hanna Carlsson, 33, Stockholm, IT-specialist
52 Eva Tuomas, 47, Solna, väktare
53 Stina Bengs, 54, Vallentuna, sångerska
54 Camilla Bauer Barsby, 53, Stockholm, gymnasielärare
55 Marie Eriksson, 30, Malmö, bibliotekarie
56 Jennie Spetz, 30, Solna, studerande
57 Berolin Deniz, 24, Solna, studerande
58 Charlotte Eliasson, 36, Malmö, konstnär
59 My Brottom, 53, Stockholm, leg. sjuksköterska
60 Mattias Hansson, 34, Umeå, arbetslös

men ändå..

.. jag ska på jobbintervju på måndag. Och allt detta utan hjälp från arbetsförmedlingen!

Brev till min handläggare

Har nyss skickat följande brev till min handläggare Stefan som reaktion på min hjälpbrist!
---------------------------------------------------------
Hej Stefan,
Jag mailar dig eftersom jag känner mig lite besviken på det sätt som min handlingsplan upprättats på.
Då jag ej är med i A-kassa eller har rätt till andra ekonomiska stöd från er så är den personliga kontakten egentligen det enda av värde som ni har att erbjuda mig som arbetssökande (utöver att jag får ingå i statistiken såklart).
Jag hade verkligen sett fram emot att få gå igenom min CV och se om den är bra, prata jobbsök och få fråga mina frågor. Så det känns lite som ett slag i ansiktet att inte ens få detta första personliga möte.
Med anledning av detta ringde jag kundtjänst idag och bad att få din mail då jag verkligen inte orkar sitta i fler telefonköer bara för att få veta att du ej är där eller ej har tid. Jag förstår att ni har mycket att göra men samtidigt vill jag att du ska förstå att min förväntning på arbetsförmedlingen är att jag ska få ett personligt stöd. Jag väntar fortfarande på detta stöd.

MVH / Linnéa Sjögren