Tuesday, December 30, 2008

Årets vardagsilska i bilder!

Här kommer en (utan inbördes rankning) sammanfattning av vardagsilskan jag gått runt och känt. Vissa av dessa bilder har ni sett förut, andra inte. Ett axlpock av alla de saker som fått mig att gnissla tänder under året både privat och politiskt. Allt går att köpa, synd. Dela smink med din docka. Snabbkurs i könsroller. Inte bara särskrivet utan kösnrollskonserverande och otäckt. Globen gör reklam med vad som ser ut som våldtagna/misshandlade tjejer som då antas vara i behov av shopping och provrum... Knäppo på SU vandaliserar vår anslagstavla och skickar otäcka hot-mail. Folk som tär på våra resurser och vårt tålamod genom att vandalisera det offentliga rummet. Folk som inte kan ta upp sin egen skit Åhlens som fått solsting inför nationaldagen... Folk har glömt hur man äter frukt... Sexistiskt och könssterotyp gymreklam Sen när är kyckling vegetariskt?? Hopplösa hälsokost: Min lägenhet skulle stambytas och de hopplösa hantverkarna kastade ned mitt fina mosaikbord från balkongen så det gick sönder

4 comments:

FumikoFem said...

Ja bilderna påminner en om allt kvinnoförakt, sexism, allt det negativa och konservativa i samhället :(

Gör en bitter, en undrar vad tusan vissa tänker när dom gör texten och bilden, som den andra och den med globen, negativt. Jag kommer ihåg att jag läste här om att någon vandaliserade eran anslagstavla, gjorde mig så irriterad på den hataren.

Bilden med Åhlens tycker jag visar på den konservativa normen där kvinnan hela tiden förväntas vara ett lands objekt.

Den könsrolls stereotypa tränings reklamen läste jag också om, kändes så väldans normativt.
Det där med hälsokosten undrar jag ibland över, varför den är så könsrollsnormativ. På sådant som mineral tabletter, då järn, kan en mera förstå men allt det andra?

Elaka personer som kastade ut dina saker så där :(

tiarafeministen said...

Ja som sagt det finns mycket att klaga på. Håll i dig, i natt tänkte jag sammanfatta lite av vardagsglädjen så det blir balans i vågskålen!

Anonymous said...

Bra tankar kring bilderna :-)

FumikoFem said...

tiarafeministen, Oki *håller om sig själv* :)