Sunday, December 31, 2006

min natt i spärren

Fortfarande uppspelt efter att ha lyssnat på ljuden av smällare och krossat glas hela natten. Doften av krut ligger ännu i min näsa.

Gala klädseln föll trafikanterna väl i smaken. Många "vad fin du är" och andra komplimanger samt glada miner i drivor.
Tyvärr även två gräsliga raggningsförsök. I det ena fallet ville killen ha en nyårskyss och plutade in med sina läppar genom spärrluckan. Suck!

vid två/halv tre tiden blev det plötsligt skyddsstopp på hela gröna linjen. Fram med reseersättningsbroschyrer och numer till taxibolag.
Stängningen förlängdes med ca 35min och jag fick stoppa en väktare från att låsa hela stationen och därmed låsa in trafikanterna från de kvarvarnade tågen. 04.12 fick jag info om att sista tåget mot Skarpäck var inställt pga skadegörelse. Suck igen.
Gick ut för att informera väktaren om att han kunde låsa nu. Men då hade han rymt från sina plikter. Slutade med att jag själv fick stänga och låsa stationen för att rädda den från skadegörelse och elände! Totalt 40min övertid och en helt sjukt speedad Linnéa... inte illa 2007.

Nyårslöfte: skriv klart C-uppsats och skaffa 1 enda jobb som jag trivs med och kan försörja mig på! ... Hur uppenbart var inte det...

nyår i spärren

Jag ska gå till jobbet om 15 min och jobbar till ca 04.00 på morgonen. Jag har sminkat mig till tänderna, dragit på en massa glitter och satt på mig en chick huvudbonad.

Tyvärr ser denna fabulösa fasad lite skum ut tillsammans med min uniform. Typiskt. Nåja...

Nyår spenderar jag av tradition i spärren. Jag får äckligt mycket lön och gratis underhållning i form av trafikanternas roliga beteende. Varje år får ett antal fester för sig att tolvslaget naturligtvis ska spenderas på ett hippt ställe i stan. Inget fel med det utom att allt för många inser detta vid ca 23.30. Panikrusande genom biljetthallen för att hinna in tvingas de antingen spendera sitt tolvslag på en perrong eller i bästa fall i en krogkö.
Utöver detta får man sig även en liten modevisning när alla snygga kreationer glider förbi.

Det enda negativa är maten. Man får ingen!
Laddar därför med läsk och tilltugg.
Brist på underhållning i mellantiden är också fixad. Har både pärlor och en virkning med mig.

Årets sorg är dock att Jenny har slutat på connex/veolia så att jag inte får ringa henne i hennes spärr och önska gott nytt år... det som är tradition!


Nåväl. Gott nytt år på er alla och god feministisk fortsättning!

önskar
Tiarafeministen Linnéa Sjögren

Wednesday, December 27, 2006

tillåtet att vara sjuk eller?

Ligger hemma och är sjuk. Feber, yrsel och mår inte bra.
När jag skulle sjukskriva mig fick jag veta att "man inte kan sjukskriva sig så fort man har lite feber". Som om jag skulle sjukskriva mig i onödan? Jag som ibland ligger hemma i 40graders feber och känner mig som en dålig människa som inte släpar mig till jobbet... Som tar några ipren och släpar mig till jobbet tills det inte går längre... Tack för förtroendet!

Blir faktiskt lite deppad. Jag sjukskriver mig också av respekt för dem jag jobbar med. Hur kul är det att ha en assistent som har frossa och måste ta pauser hela tiden, hur trygg känner man sig när man utför ett lyft med någon som lider av yrsel och vacklar då och då? Som kanske måste avsluta passet akut och ringa in trygghetsjouren? Ska jag verkligen jobba när jag är en säkerhetsrisk?

När man är sjuk ska man vara hemma, det är enkelt. Om man har lite ont i huvudet så visst, gå till jobbet, men hög feber och yrsel? Stanna hemma!

Wednesday, December 20, 2006

plötsligt pratar vi anlasex

Jag testade ngt nytt i går. Jag hade för en kort stund ett liv. Vi hade möte med F! Stockholms Universitet och sen gick några av oss och tog ett par öl. Jag kan inte ens minnas när jag senast hade tid att "ta ett par öl", en evighet sen, minst.

Och när jag satt där och pratade och drack öl och bara fanns så insåg jag att jag måste kämpa mig tillbaka till ett liv. Jag vill kunna gå på bio med folk, äta middag, ta en öl.
Just nu bara jobbar jag. Jag vet inte hur detta ska lösas men lösas måste det!

just ja, skum sak. När vi satt där så frågar de som sitter brevid oss vad vi tycker om analsex och plötsligt sitter hela bordet och pratar analsex. Vilken värld.

Monday, December 11, 2006

prylar

Trots att jag nyligen slängde en massa saker och har rensat i skåp och lådor så kan jag inte släppa känslan att att jag har för mycket saker! Problemet är vilka är dessa saker och hur hittar jag dem. Just nu känns det som att jag vandrar runt bland mina grejor under ständigt lavin-hot. De kan närsomhelst begrava mig och sänka mig som person.

Måste hitta kreativa lösningar på dessa förvaringsproblem.

Linnéa

Tuesday, December 05, 2006

funderingar kring främlingar

Idag föll jag för frestelsen. Med 12min väntetid smög jag ut och köpte lite pommes och dipp...
Under tiden pratade jag med Veronica i min handsfree, vi försökte bestämma ett mötesdatum. En man tittar på mig när jag beställt och frågar agressivt om jag pratar med mig själv eller "den där grejen". Jag svarade att jag pratar i grejen. Han börjar dilla om att "folk" kan bli konstiga av att de inte vet om jag pratar med dem eller ej och att jag ska "passa mig jävligt noga", frågan är om han pratade om sig själv snarare än folk.

När jag sedan satt mig på tunnelbanan med mitt syndiga mellanmål tittar kvinnan mitt emot mig på maten och säger "mmm det luktar gott", jag berättar om mina syndiga mellanmålslaster och hugger sedan in på min mat. Kvinnan tittar konstigt på maten ganska länge och sedan sätter hon sig och strirrar surt ut genom fönstret. Det slår mig att hon kanske är sur för att hon inte fick smaka, men inte ber man att få smaka folks snabbmat på tunnelbanan?

Tidigare idag kom en kvinna fram och tog på mitt hår och började dilla om hur vackert mitt hår är osv.. Men gör man så? Bara går fram och tar tag i folks hår? Gör folk bara så på rödhåriga eller händer det alla? Jag börjar iaf tröttna på att folk vill ta i mitt hår. Skaffa eget.

Allt som allt en underlig dag fylld med mystiska möten med okända människor.

Monday, December 04, 2006

snooze

Snoozeknappen är min största fiende. Jag ligger och snoozar iaf 30 min men ibland upp till två timmar per dag!!! Hela planeringen spricker och inget blir gjort.
Idag har jag två timmarssnoozat och ska försöka duscha, äta, göra matlåda, diska och hacka mandel på 3h. Suck på mig!

Det värsta är att jag skulle vilja gå och lägga mig igen. Att jobba nästan alla pass 16-22 är inte bra. Hela dagen blir föstörd av att man VET att man ska till jobbet. Oavsett hur mycket tid jag har på mig känner jag mig stressad av att det finns en tid att passa.

Som vanligt så drömmer jag om 9-17 jobb med månadslön och 5 veckors semester. Hörde du det tomten?

Saturday, December 02, 2006

Julgodis

Igår så gjorde jag två olika sorters tryffelsmet som jag ska rulla på söndag. Just nu befinner den sig i min frys. Årets julgodisextravaganza har redan bara i ingridienser gått på 1000kr. Och då har jag inte börjat köpa glögg än. Jisses!
Fem sorters godis klara såhär långt och galet många fler blir det. Årets utmaning är att lyckas göra en saffran och citron tryffel som går att rulla och därmed doppa i vit choklad.

Jag ska till jobbet snart. Känner mig inte så peppad. Att jobba så mycket som jag gör är verkligen utmattande. Men vad ska jag göra?

Börjar få dåligt samvete över att jag så sällan ser och träffar mina vänner. Jag är så trött att jag knappt orkar svara på sms. Oftas ser jag dem inte ens. När jag ska ställa väckarklockan på kvällen så ser jag att jag fått sms under dagen. Tjohoo!

Hur ska detta sluta?