Tuesday, November 30, 2010

På allmän begäran - ett blogginlägg

Det är tyst på bloggen just nu, kanske för att jag tycker den är tråkig just nu. Står i valet och kvalet mellan att skaffa en ny blogg eller hålla ut tills jag lyckas få någon att bygga min hemsida. Om jag inte kommer över den puckel jag känner nu blir det nog en ny blogg.

Vad har då hänt sedan sist?
Igår var jag på möte med 8mars-kommiten och vi spikade temat för 2011 och pratade mycket praktiska ting. Idag besökte jag LUFs feministiska arbetsgrupp för att prata om hjärtefrågor, Fi och mycket annat. Fokus hamnade mycket på hur hjärtefrågor uppstår och hur man behåller sina hjärtefrågor, får nya och inte glider ifrån sina ideal. Men då det var fritt för frågor fick jag också frågan om vad feminism är för mig. Ska vara helt ärlig med att jag har lite problem med den frågan eftersom den är så invecklad att svara på och oavsett hur många gånger jag gör det så känns det aldrig som att det helt och hållet går att uttrycka. Det är så otroligt känslomässigt och logiskt, stort och litet, enkelt och komplicerat, allt på en gång och jag får inte riktigt till det. Kanske är det dags att skriva det tiarafeministiska manifestet så jag får ned det en gång för alla?

Utöver det fylls mina dagar med jobb och pyssel. Medan det känns som att hälften av alla jag känner sitter fast på ett tåg någonstans i landet så sliter jag och mina kollegor för att få tunnelbanan att gå trots den pågående vintern. Kallt och otacksamt egentligen men vi gör vårt yttersta och oftast så går tåg.

Pysslar gör jag extra mycket eftersom jag nu på lördag 4 december ska sälja hemgjorda smycken med min lilla syster Ylvali på Basar Under i skrapan. Har lovat att om andan faller på även spå i tarootkort vilket jag inte gjort för allmänheten sedan Pride då jag spådde feministiska framtider gratis i Fi-tältet (succé ifall ni undrar).

Jobbar såklart vidare med vår Antirasistiska kampanj, bokcirklar och en större utåtriktad kampanj med mera är att vänta. Vintern är tyvärr en kampanjfientlig årstid. Utöver att det är svårt att motivera frysande medlemmar att stå utomhus och dela flygblad är det svårt att få förbipasserande att stanna till och prata. Men vi måste försöka! Extra underställ införskaffas av kloka som kommer ihåg att kampen för jämställdhet, antidiskriminering och ett annat samhälle inte går i ide!

Ses ute i kampanjen!

1 comment:

Johanna Björkdahl said...

Tack för en fantastisk föreläsning i torsdags, du var otroligt uppskattad.

Johanna