Tuesday, September 29, 2009

Plötsligt höst


Mys

Saturday, September 26, 2009

adsense funderingar

Sedan senaste utbetalningen finns det nu 23,92 US$ i potten.

Jag blir mer och mer nyfiken på vart alla annonser leder. Lite orolig för innehållet ibland men eftersom jag inte får trycka på dem själv har jag ingen aning. Ni skulle säga till om det var något olämpligt eller hur??

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 30-300kr
Visst är det intressant?
Blogarama




Bookmark and Share

Böckerna slår tillbaka


Aj! Skär mig på alla papper mitt i mitt panik-pluggande. Roligt citat just nu: the seductivness of fashion, then as now, lay in the fact that it seemed to offer at person the possibility of becoming in some way different, More attractive, or More powerfull.

Friday, September 25, 2009

Stirrar i taket

Avskyr att vara röstlös. Även om jag nu kan sätta samman flera meningar i rad så räcker det inte för att kunna jobba. Rösten kan nämligen ge upp när som helst utan förvarning. Vad gör man då? Jag jobbar med blinda eller hjärnskadade. Mitt andra jobb är ett service-jobb. Svårt att säga hej, tack och trevlig resa utan röst, ska jag mima?

Gaaaahhh...

Man får en insikt i hur otillgängligt samhället egentligen är för dem som inte har samma förutsättningar att kommunicera eller delta. Hur många dörrar som stängs. Fysiskt i övrigt känns det som att jag borde kunna jobba, jag vill jobba! Jag har varit hemma från jobbet så länge nu att jag klättrar på väggarna och sedan faller ihop i en utmattad hög bland tapet-resterna och stirrar i taket.

Hur vet jag om jag är frisk nog? Smittar jag? Vad är det för fel på mig? Borde jag stanna borta från jobbet? Hur infektionskänslig är jag?

Efter att ha varit sjuk så länge är ju frågan, ska jag vara mer rädd för er än vad ni ska vara för mig? Vem riskerar att smitta vem med vad???




Sunday, September 20, 2009

I London utan röst

Har tappat rösten. Blir tokig.

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 30-300kr
Visst är det intressant?
Blogarama




Bookmark and Share

Wednesday, September 16, 2009

Bilder från Freedom not Fear 2009


Kom närmre Alexandra Ribero

Jag har fått den stora äran att vara en del av Action Aids kampanj "kom närmre" för kvinnor och flickor som går ut på att man kan prenumerare på berättelse om de som hjälps genom bidragen Action Aid får in. Läs berättelsen och fundera på om det är dags för dig att ta steget och bli fadder.


Hej,

Jag heter Alexandra Ribeiro. Jag är 17 år och bor i stadsdelen som kallas Guds stad, i Rio de Janeiro i Brasilien.


Livet i Guds stad är inte lätt. Vårt område är fattigt och många barn dras in i droger och våld. När jag var tio år valde mina föräldrar att engagera mig i de aktiviteter som ActionAid organiserar här för att jag skulle få ett ett bättre liv.


Ett stort problem i Guds stad är undernäring. Familjerna har inte råd att köpa näringsrik mat, oftast vet de inte ens vilken den bästa maten är. När ActionAid 2001 startade ett ungdomscenter i Guds stad var därför problemet med undernäringen något de ville ta itu med.


Nu har ActionAid organiserat oss äldre barn på centret och utbildat oss i näringslära. Sedan dess besöker jag regelbundet familjer i Guds stad och väger barn under fem år. På så vis upptäcker vi om barnen lider av undernäring.


Tack vare ActionAid och vår grupps arbete väger nu också sjukvården alla barn när de kommer för att vaccineras och undernäringen upptäcks tidigare. Vi har även lyckats få olika organisationer att donera mat, till exempel torrmjölk, som distribueras till de familjer som behöver hjälp.


Under hela min uppväxt har ActionAid och ungdomscentret varit väldigt viktiga för mig. Jag har sett att vi kan förändra vårt samhälle genom att samarbeta. Jag arbetar hårt i skolan, eftersom jag vill studera juridik eller psykologi. Det kommer att hjälpa mig att hjälpa andra. Jag har blivit räddad från ett liv på gatorna och jag vill ge fler barn samma chans.


Vänliga hälsningar,


Alexandra



Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 30-300kr
Visst är det intressant?
Blogarama
Bookmark and Share


Sunday, September 13, 2009

Bra reklam


Vanligtvis så brukar jag gnälla över sexistisk reklam i tunnelbanan. Men idag såg jag denna braiga annons från polisen som uppmanar kvinnor att anmäla misshandel i relationer. Bra!

Saturday, September 12, 2009

mitt tal FNF2009

Varje morgon är en morgon vi tvingas inse att det inte var en dröm

Att vår frihet och integritet försvann är inte den sortens absurda mardröm som gör psykoanalytiker tårögda av lycka.

Att staten kan se och bevaka allt vi gör är inte längre än läskig godnattsaga av George Orwell.

Detta är vår verklighet idag och ingen mängd nattlampor och snuttefiltar kan få oss att känna oss trygga.


Regeringen skyller på hotet utifrån, terroristerna är som monster under sängen. Men vi är inte rädda för monster, vi är rädda för människor.


Människor som har förmycket makt, förmycket information och förlite respekt för den personliga integriteten.


Folkvalda som glömt att de ska representera folket som valt dem, att de ska företräda våra intressen.


De vill avlyssna oss i våra privata mail men de vill inte höra vad vi säger när vi pratar direkt till dem. En paradox där regeringen vill avlyssna, inte lyssna.


Fredrik Reinfeldt behandlar oss som idioter, klappar oss på huvudet och säger:

"Bry inte ditt lilla huvud med svåra frågor, lita på mig så kommer allt att ordna sig."

Klassiska härskartekniker kombineras med avledningsmanövrer.

För att distrahera oss sänker han någon skatt eller sticker en myndighet en slant.


Reinfeldt glömmer att vi är vuxna, tänkande, analyserande människor. Inga barn man kan klappa på huvudet och trycka ned. Vår välvilja kan inte köpas med skattesänkningar och vårdnadsbidrag. Vi är inte barn, vi är inte rädda för monster och Fredrik Reinfeldt är inte vår lands-pappa.


Därför samlas vi om och om igen,

Därför upprepar vi vårt budskap.

Ge oss vår integritet tillbaka.


Om mindre än ett år är det val och nu är det upp till oss att dra åt tumskruvarna på partierna. Löfte om ett omedelbart undanröjande av lagar som FRA och IPRED, att inte bara sluta samla information utan att förstöra den information som samlats in är vårt krav. Vi nöjer oss inte med lite Nipp/Tuck i lagarna, de ska bara bort. På detta löfte avgörs vår röst. Ingen integritet, ingen regeringsmakt.


Om integritetsfrågan har visat något, så är det att det finns en politisk vilja bortom blockpolitiken. Människornas politik, väljarnas politik. En insikt som skulle kunna möblera om hela det politiska landskapet.


Ensamma åstadkommer vi mycket lite. Vi måste väcka den gråa massan av väljare som glömt att det är dom som bestämmer. Om den gråa massan går samman går vi från små möss till stora elefanter som stampar över den politiska savannen och Fredrik kom ihåg: en elefant glömmer aldrig...


Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 30-300kr
Visst är det intressant?
Blogarama




Bookmark and Share

Stor i orden men liten i talarstolen...


Så går det när man är tre äpplen hög... Men talet gick bra. Lägger ut det och fler bilder på Bloggen senare.

Uppstart 2010


Nu efter lunch pratar Gudrun om valen som varit och valet som ligger framför oss.

Friday, September 11, 2009

Världen är ... Sjuk?


Jag vet, det är inte ovanligt eller oväntat men gruppen ungdomar på bilens högra sida satt brevid mig på tunnelbanan och snackade om hur mycket spirit de skulle dricka. Grejen är att de var max 15år. Ibland är man extra glad att småsyskonen är medlemmar av UNF...

Gripen


citat: om självbilden aldrig skulle sättas i tvivel, och om social jämförelse aldrig förekom, skulle det inte finnas någon efterfrågan på mode...

Tuesday, September 08, 2009

demokratiproblem i valet 2010?

Gudrun Schyman kämpar vidare för att skapa sanna demokratiska förutsättningar för väljarna i valet 2010. Läs hennes inlägg om hur etablerade partier liksom valmyndigheten negligerar problemet med valsabotage och nya partiers nästan omöjliga uppgift att distrubera valsedlar i ett helt land och se till att ingen slänger eller gömmer dem.

Och du, kom ihåg att hjälpa Fi att distribuera valsedlar 2010, oavsett om du vill rösta på oss eller ej så är du genom denna handling delaktig i att skapa en rättvis demokratisk process för alla partier där det är väljarna som bestämmer inte systemet!

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 30-300kr
Visst är det intressant?
Blogarama




Bookmark and Share

Wednesday, September 02, 2009

Vilja att utvecklas


Idag gick jag på en intervju för ett jobb som serviceledare på MTR. Så vitt jag kan se är jag som klippt och skuren för rollen men med situationen på arbetsmarknaden så kommer antagligen en hel hög överkvalificerade personer att söka. Jag hoppas att intervjun gick bra. Jag fick göra en massa test vilket jag aldrig gjort förut. Det var spännande att göra och jag fick lite feedback på resultatet som såg ok ut, inget extremt eller oroande. Jag får inom 2veckor besked om jag går vidare i uttagningen. Mycket spännande.