Friday, April 28, 2006

Valfonden för Stockholm

Idag fick F! Stockholm Kampanj sitt Pg konto. Detta konto ansvarar för den lokala valfonden i Stockholm och ska utöver flyers och annat kampanjmaterial bekosta tryck av valsedlar i Stockholm. Kostnaden för valsedlar beräknas bara den bli 60 000kr så om ni gillar F! och vill se oss ge politiken i Stockholms Stad och Stockholms läns landsting en ny dimension sätt in ett bidrag på Plusgiro 45 07 89-3, skriv valfond i meddelande rutan.

Alltså:Plusgiro 45 07 89-3

Gå in på:
http://stockholm.femi.se/index.php?pageid=1153
för att få mer information om våra lokala kandidater och valmanifest!

Linnéa Sjögren
F! Kandidat

Thursday, April 27, 2006

Debatt i Haninge Kulturhus

Igår var jag i Haninge för lyssna på en paneldebatt på ämnet ”behövs det ett feministiskt parti i politiken” Sofia Karlsson var där för F!
Det som blev så smärtsamt tydligt under debattens gång var att feministerna i de etablerade partierna var överense om så mycket men att de p.g.a. partilinje och blocktänkande varit och är förhindrade att samarbeta.

Någonstans så vill man bara gråta. Inte konstigt att feminister från höger till vänster fått nog och startat feministiskt initiativ. När dessa kvinnor talar om motståndet i de egna leden och oförmågan att samarbeta känner jag mig så glad över att tillhöra ett parti som aldrig kommer att backa på de feministiska frågorna.

Sofia var briljant, när de andra talade länge och omständligt så höll hon sig hela tiden kort och konkret! Mer sånt!!!

Linda Skugge tar betalt för sin blogg

I linje med sin nya policy: jobba inte gratis, kommer Linda Skugge nu ta betalt för dem som vill läsa hennes blogg. Intressant. Jag läste det i tidningen påväg till jobbet.

Trots att det går emot alla blogg-principer så måste jag ändå säga att jag är positiv, nu lär färre läsa Lindas blogg och hennes inflytande kommer att minska till förmån för seriösa bloggare vars ambition är att sprida budskap till alla! Mindre Linda inflytande känns helt okej för mig!

Tuesday, April 25, 2006

deklaration

Sitter med min deklaration nu. Funderar över avdraget till a-kassan. Sist jag kollade så sa dom att jag inte fick vara med för att jag jobbade för få timmar. Nu har jag tydligen betalat ett helt år utan att de meddelat mig om att jag plötsligt jobbar tillräckligt många timmar. Betyder detta att jag är berättigad a-kassa nu?? Uppgiften stämmer ju, jag har dubbel kollat! Ska ringa facket omedelbums!

Monday, April 24, 2006

Handikappad utan mobilen

Imorse upptäckte jag på bussen att mobilen ligger kvar hemma på bordet. En känsla av total övergivenhet föll över mig. Min första inpuls var att skicka ett sms till någon och informera om denna tragedi, men det gick ju inte.
Jag känner mig avskuren från världen, lite "jag smsar alltså finns jag" känsla. Känner mig lite ickeexisterande. Folk brukar säga att de blir så avslappnade utan mobilen, själv håller jag på att gå upp i atomer!

Saturday, April 22, 2006

Fastslagna kandidatlistor Stockholms Stad och Stockholms läns landsting

Kandidatlista Stockholms Stad:
Veronica Svärd
Lovise Brade
Linnéa Sjögren
Katarina Skönblad
Rebecca Vinthagen
Ilyas Khan
Sandra Zetterman
Anna Langseth
Maria K Broman
10. Gertrud Eriksson
11. Berit Edvinsson
12. Jessica Dahlin
13. Karin Mattisson
14. Cecilia Byström
15. Beverly Ann Bjerke
16. Camilla Bauer Barsby

Kandidatlista Stockholms läns landsting:

1.Berolin Deniz
2.Veronica Svärd
3.Lovise Brade
4.Gertrud Eriksson
5.Jenny Niia
6.Eva Tuomas
7.Klara Eriksson
8.Linnéa Sjögren
9.Katarina Skönblad
10.Cecilia Billskog
11.Rebecca Vinthagen
12.Anna Langseth
13.Jennie Spetz
14.Maria K Broman
15.Jessica Dahlin
16.Berit Edvinsson
17.Cecilia Byström
18.Stina Bengs
19.Karin Mattisson
20.Beverly Ann Bjerke

Thursday, April 20, 2006

Lokal för lokal valkonferens

Var nyss och kollade på lokalen där vi ska ha möte på lördag. Det var fint och vi får plats med allt. Personalen var super trevlig. Mer sådan personal och världen skulle bli en vacker plats!

Förbereder presskonferens. Ingen rast och ingen ro...

Wednesday, April 19, 2006

Mer jobbsök

Fick ett mail idag, erbjudande om 30h i veckan. Bara måndag- fredag. Vad är haken? Jo, personen är stor rökare! Pallar jag det?? Vet ej. Bad henne ringa mig. I övrigt verkar det bra.
Fast lönen är ännu inte fastslagen... Kan vara kruxigt?

Hela kvällen har gått till planeringsmöte. Ska ägna morgondagen åt att förbereda propositionsordningen och göra pressutskick..
Fritid? Nej! Fi-tid? ja!

Tuesday, April 18, 2006

våryra

Är mycket glad. Tror att det är solen. Jag går runt med ett par solglasögon i väskan! Det är underbart!

I helgen är det regionalvalkonferens och jag har otroligt mycket att göra.. Bli utmattad bara jag tänker på det.

Vad gäller jobb så tycker jag att jag inte gör annat än mailar och går på intervjuer. Jag är aktuell för typ 5 jobb, samtidigt söker jag nya eftersom jag inte vet om jag kommer få dem jag har sökt.. Hela processen kring sökandet är galen! Det tar en evighet att få besked!

Saturday, April 15, 2006

Promenad

Jag tog en snabb promenad idag efter jobbet. Gick bara mellan Gullmarsplan och hemmet, men ändå. Jag kände mig levande när jag syresatte blodet och fångade upp dagens sista solstrålar med mitt vinterbleka ansikte. Vilken lycka!

Behöver nog röra på mig rent generellt, allt arbetande kombinerat med en massa F! arbete framför datorn har gjort mig stel. Jag känner hur nacken strejkar och uppförsbackarna blivit segare. Ska ge mig ut nu. Flygbladsutdelning är utmärkt motion i valtider!

/ Linnéa

Wednesday, April 12, 2006

Oansvariga föräldrar?

Har gått och klämt på detta ämne ett tag nu. När jag sitter i spärren är det nämligen väldigt vanligt att det kommer ganska små barn 6-10års ålder utan remsa eller tillräckligt med pengar för att åka. Jag har i många fall uppfattat det som om barnen reser mellan sina skilda föräldrar. Så varför har dessa barn inte nog med pengar/kuponger för sin resa??
Jag har lite olika teorier.


  1. Föräldrarna vet inte vad det kostar att åka tunnelbana eftersom de har månadskort och inbillar sig att barn åker gratis även ensamma.

  2. Barnen är ”på rymmen”, de ska helt enkelt inte åka egentligen utan längtar bara efter sin andra förälder.

  3. Barnen tror att de har en remsa som de har glömt/tappat bort.

  4. Deras föräldrar bryr sig inte!

I vilket fall är det upprörande! Vilken lösning som är bäst beror lite på vad som är problemet. Men jag tänker mig att om man ändrade taxan så att barn under 15år alltid åkte gratis så skulle i alla fall det praktiska problemet vara borta. Om det handlar om dåliga eller okunniga föräldrar så krävs det ju betydligt mer komplicerade åtgärder. Det är nämligen alltid väldigt känsligt att gå in och rätta föräldrar eller köra över föräldrarna i syfte att garantera barnen en dräglig tillvaro. Men föräldrautbildning redan under graviditet och första levnadsåret skulle kanske kunna bidra till en bättre tillvaro för alla barn.

Skriver motioner

Det eviga politiska arbetet tar aldrig slut. Just nu sitter jag och skriver motioner till den regionala valkonferensen i Stockholm 22april. Sista dan att skicka in är 13/4 d.v.s. imorgon!

Ikväll ska jag gå på teater Lacrimosa och titta på Nattvandring.
http://www.teaterlacrimosa.net/
Ska ta med äldsta broderskapet och flickvännen +hennes mor. Spännande.

Är väldigt sugen på att gå på Opera. Har don Giovanni i Mp3spelaren. Alla resor är plötsligt en njutning!

Tuesday, April 11, 2006

Linda Skugge hoppar av feminismen

När jag läste Linda Skugges ”avhoppskrönika” upplevde jag flera stadier av känslor. Min första känsla var att bli ledsen för att hon gav upp, en slags sorg över att den patriarkala strukturen kan göra folk så illa att den enda strategi de ser möjlig är att smälta in i normen.
En andra känsla var lättnad. Jag och Linda Skugge tillhör två vilt skilda feminismer och på samma sätt som hon upplevt den som påfrestande att behöva buntas ihop med radikalfeminismen så har jag tyckt att det är jobbigt att bli ihopklumpad med Linda Skugge feminismen. Nu slipper jag inleda feministiska samtal med att avsäga mig henne som ideologisk frände.
Å andra sidan bildas det nu ett större vakuum, när alla feminismer som inte känner tillhörighet med en feministisk mainstreamfåra ger upp på feminismen och istället för att kämpa för feminismens mångfald, osynliggör sin feministiska kamp, sin vision. Feminismen blir så fattig av denna flathet inför mainstreamfeminismen. Istället för att berikas av de olika feministiska riktningarna i ett konstruktivt samtal där man inte behöver vara överense men kan enas i vissa frågor blir rummet tyst, utvecklingen stannar. Vi behöver bråka lite för att sedan kunna enas, inte tysta sitta och säga att ”det här är inte min kamp, jag har inget att vinna på att föra den”. Jag är inte heller mainstreamfeminist, jag utgår ifrån ett intersektionellt perspektiv i min feministiska analys. Jag vet ärligt talat inte om det finns någon som bekänner sig till mainstreamfeminismen, jag tror att den först och främst är en medial konstruktion som avsiktligt och oavsiktligt osynliggör den feministiska mångfalden.

Vi är alla låsta i våra roller oavsett om de är bimborollen eller den arga feministrollen, den vanliga kvinnan rollen är också en roll, lika låst och lika begränsande fast på andra sätt. Det är därför vi måste kämpa för ett samhälle där vi inte låser varandra i roller oavsett vilka roller som finns att välja på! Kanske har Linda Skugge personligen mer att vinna på att leva i "vanlig kvinna" rollen men jag personligen känner inte att det är ett val som funkar för mig. Ingen av dessa roller funkar för mig, jag får inte plats att vara allt det jag är i en roll, hela vitsen med roller är att de begränsar oss. Jag vill vara den jag är utan begränsningar och jag vill att Linda Skugge ska få vara den hon är utan begränsningar.

Det mest upprörande var kanske att de skäl som hon angav för att hoppa av feminismen är några av de skäl jag skulle använda för att visa på behovet av en feministisk analys, en feministisk kamp, ett feministiskt initiativ.
För småtjejerna ska inte behöva tvätta bort sitt smink eller sluta vara arga för att bli tagna på allvar, få jobb utifrån sina meriter och bli behandlade med respekt. Det ska de bli oavsett, det är en mänskligrättighet som vårt patriarkala samhälle inte kan garantera oss! Bara det är en anledning att kämpa för ett feministiskt samhälle.
/ Linnéa Sjögren
Riksdagskandidat

Sunday, April 09, 2006

kroppsnoja

Ibland så tar normerna över även den feministiskaste av hjärnor.
I lördags när jag stod och förberedde mig inför min gala fest så fick jag en "tjockchock" som expressen skulle kalla det. Dvs. jag stod och prövade kläder och insåg att den snygga paljettklänningen fick min mage att se "naturlig" ut, den syntes. Så fåningt men i säkert 10sekunder så övervägde jag att inte använda den, bara därför. Sen såg jag normens fula ansikte, tog ett djupt andetag och behöll klänningen på. De snyggaste kläderna måste ju rimligen vara de som framhäver min kropp som den faktiskt ser ut, för jag är ju perfekt som jag är. =)

Jobbsök

Sitter och väntar på att gå på jobbintervju nu kl 09.00. Är trött. Jag jobbade till 01.05 imorse... Suck!

Saker man inte vill uppleva innan en jobbintervju:
  • Tappa bort täckstiftet (hittade det efter 10min).
  • Sitta i bilköer.
  • Mensmage (vilken timing)
  • Snö

Allt detta råkade jag utför under morgonen, tjohoooo!!!!

Wednesday, April 05, 2006

Linnéor på nätet

Inför valkonferensen var det en massa snack om att man skulle googla riksdagskandidaterna för att ta reda på vem man skulle rösta på. Så för att ta reda på vad folk skulle få se om de googlade mig så gjorde jag det själv. Det var ganska mycket saker som handlade om mig men mest var det på en Linnéa Sjögren som uppenbarligen jobbar jävligt mycket med bibliotek.. Hmm.. jag undrar vem hon är. Funderar på att åka till Gbg och säga tjena.. Fast det verkar ju lite psykat, jag skippar det!

Ganska intressant att se vad som ligger kvar från det man har gjort tidigare. T.ex. så hittar man en massa gamla Offensiv grejer men ingen från alla lokaltidningar i Dalarna jag figurerade i under samma period. Google är förädiskt, eller snarare nätet är förädiskt.

Den färdiga riksdagslistan

http://www.feministisktinitiativ.se/artiklar.php?show=116

1 Gudrun Schyman
2 Devrim Mavi
3 Maria Carlshamre
4 Sofia Karlsson
5 Stina Sundberg
6 Birger Östberg
7 Shadi Larsson
8 Kristina Hultman
9 Maria Jansson
10 Lotten Sunna
11 Aase Hensvold
12 Ylva Larsson
13 Maria Hagberg
14 Monica Amante
15 Anna-Karin Johansson
16 Sara Rosberg
17 Mikaela Robsahm
18 Milka Saxlund
19 Lina Ydrefält
20 Monica Brun
21 Sofia B. Karlsson
22 Görel Elf
23 Anna Fält
24 Beth Melander
25 Charlotta Bjälkebring
26 Agneta Andersson
27 Linnea Sjögren
28 Katarina Skönblad
29 Harriet Otterloo
30 Linda Västrik
31 Veronica Svärd
32 Helena Svensson
33 Sandra Andersson
34 Lina Appelros
35 Maria Broman
36 Berit Qvarnström
37 Beverly Ann Bjerke
38 Karin Jansson
39 Lourdes Daza Gillman
40 Staffan Bengtsson
41 Ewelina Axell
42 Maria Hedberg
43 Gudrun Tiberg
44 Kerstin Staver
45 Kerstin Nolin
46 Malin Backström
47 Mirtha Osorio
48 Anneli Salomonson
49 Hanna Carlsson
50 Eva Tuomas
51 Stina Bengs
52 Camilla Bauer Barsby
53 Marie Eriksson
54 Jennie Spetz
55 Berolin Deniz
56 Charlotte Eliasson
57 My Brottom
58 Mattias Hansson

kolla även in valmanifestet: http://www.feministisktinitiativ.se/downloads/grasrot/valmanifest.pdf
Allt hårt arbete resluterade i detta: http://www.feministisktinitiativ.se/downloads/media/1ar.pdf
efter lite uppsnyggning av Lotten!

Monday, April 03, 2006

jävla formatmallar

Blir galen på dessa formatmallar! Hur svårt ska det vara att få ett papper att lägga sig ner så att man kan göra två stycken flyers på samma sida??? Får fnatt!
Det är det här och inte patriarkatet som krånglar till det politiska arbetet just nu

Sunday, April 02, 2006

Så mycket frågor, så lite tid!

22april är det regionala valkonferensen Stockholm och sen är det bara valkampanj som gäller!