Wednesday, November 02, 2005

Brist på samtycke = våldtäkt

Många anser att det är en överdrift. För hur ska dom stackars männen kunna veta om tjejen vill eller inte? Dom tycker det är bättre med dagens system där man kan utgå ifrån att tjejen vill tills hon säger nej! Gaaaahh!

Är det verkligen så hemskt? Först samtycke, sen sex.

Själv tycker jag att det är underligt åt andra hållet, vem vill ha sex om man inte är helt säker på att partnern vill? Är det sexigt med okunskap kanske? Eller är det en fråga om att vilja ta risker? Är det möjligen för svårt att kolla med sin partner om denna är sugen?
För hur sexigt är det egentligen med kommunikation?

På sista tiden har media fokuserat på ’våldtäktsvågen’ i Stockholm. Antalet anmälda överfallsvåldtäkter har ökat. Naturligtvis är det bra att lyfta fram detta problem men samtidigt så osynliggör man att majoriteten av alla våldtäkter sker i hemmet av män som kvinnorna känner. Media är inte lika benägna att lyfta fram denna problematik. Det gör det nämligen lite svårare att hävda att alla väldtäktsmän är galna psykopater. Och ’vanliga’ män tycker inte om att veta att andra ’vanliga’ män kan vara våldtäktsmän. Då känner dom sig genast påhoppade, för inte skulle väll dom?
Många killar blir förolämpade när tjejer på krogen, på tunnelbanan och på väg hem på kvällen blir rädda för att dom är i närheten. Dom tar det personligt när tjejerna börjar gå lite fortare, ringer någon på mobilen eller tackar nej till deras hjälp. Samma killar tycker tjejerna som blir våldtagna borde varit smartare, tackat nej till hjälp, ringt någon eller inte gått genom den där parken. Är det bara jag som blir frustrerad över dubbelmoralen? Vi ska inte behandla dom ’snälla’ killarna som potentiella våldtäktsmän, men samtidigt ska vi skylla oss själva om vi råkar gå för nära en ’dålig’ kille…
Det är dags att inse: man kan inte se skillnaden på män som våldtar och män som låter bli!

Den 12 november är det demonstation mot mäns våld mot kvinnor. Samling 12.00 Medborgarplatsen. Vi ses där!just ja..

Själv kan jag uppenbarligen inte stava alls... Jag vet..

No comments: