Tuesday, March 08, 2011

Jag vill ha det jag vill ha och jag vill ha det nu!

Internationella kvinnodagen idag och en chans för många att lyfta frågor om kvinnors rättigheter. Sanningen är att om vi så fick allt utrymme i alla medier alla dagar skulle vi behöva åratal för att föra fram alla frågor som får plats under begreppet kvinnors rättigheter.

En dag per år samlas vi och visar storlek och styrka, många, starka och låt oss erkänna det: arga. Kanske räcker inte ilska till för att beskriva det, det blir i sammanhanget tamt, vi är inte bara arga, vi är heligt förbannade!

Vi har all anledning att bli upprörda främst för att det vi vill ha egentligen inte borde vara så radikalt längre. Vi vill behandlas som likvärdiga oavsett kön, funktion, etnicitet, klass, ålder, osv. Vi är inte okej med att alltid dra det kortaste strået, vi har tröttnat på de fördomar som ligger som en våt filt över hela samhället. Alla säger att de tycker som vi men i konkret handling är motståndet stort.

Tillsammans ska vi skrika, ropa och vråla ut denna rättmätiga vrede. Vi vill ha vad vi vill ha och vi vill ha det nu! Slut upp, stötta upp och skapa förändring, inte bara en dag om året men idag är en dag lika bra som någon att börja.

1 comment:

Anonymous said...

Ännu en kvinna som är FI som totalt missat vad jämställdhet betyder. Förklara dig gärna lite mera på vilket sätt kvinnor drar det kortaste strået.