Tuesday, January 25, 2011

Snart är det kongressdags och ni vet vad det betyder

Nu är det dags att gnugga de feministiska geniknölarna. Varje kongress har vi medlemar chansen att göra organisationen och politiken ännu bättre. Vem som helst som är medlem kan skicka motioner och åka och rösta på kongressen. Jag har varit på varje kongress sedan starten och det är alltid lika magiskt och underbart oavsett hur turbullent det har porträtterats från media.

När jag satt med Fi-student 2005 och skrev motioner till första kongressen i Örebo glödde jag med varje fiber och jag var så lycklig över att vara del av denna historiska händelse och ville verkligen att det skulle bli bra. Det finns fortfarande krav i politikdokumentet som skrevs av oss entusiastiska studenter den dagen. Den känslan är enorm, varje gång din motion går igenom känns det som att flyga.

Nu är det dags igen om med valrörelsen i ryggen så tror jag vi har en bättre bild av vad folk vill veta om oss och det är dags att formulera det i konkret politik. Formuleringar är också viktiga. Hur kan vi uttrycka det som är unikt med Fi? Hur säger vi det vi ser på ett visionärt men ändå lättfattligt sätt? Hur använder vi akademiska begrepp utan att bli elitistiska? Som vanligt kommer motionerna hagla in och allt kommer ställas på sin spets!

Hela Fi sitter just nu och glöder för att visa er att vi är bättre än du trodde och mer banbrytande, unika och oumbärliga än du någon tidigare insett.

Är du redo för det?

Bli en feminist supporter Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 30-300krVisst är det intressant? Blogarama

Bookmark and Share

No comments: