Wednesday, January 06, 2010

Jag vill ha ett plugg-kontor

Plugga hemma är inte min grej. Jag blir distraherad, sover middag och ser på TV. Effektiviteten blir körd i botten och även om allt blir gjort så är det alltid i största möjliga stress och press.

På jobbet däremot är jag super effektiv. Jag har beundransvärd arbetsmoral, inget privat mailande eller smyg kikande på dagstidningar online. Miljön funkar för mig, när jag är på jobbet är jag delvis någon annan, någon jag gärna vill vara hemma men inte kan. En producent, en leverantör och en prestatör. (heter det så?)

Slutsatsen för mig och mina kvällskurser landar därmed i att jag behöver ett jobbkontor. Jag vill ha ett skrivbord på ett kontor, dela rum är ok. Jag vill gå dit på bestämda tider, gärna jobba över lite så jag får känna mig duktig.
Jag vill ha den socialt kontrollerade miljön, gå ut i fikarummet för min kopp te och få frågan om hur det går just nu. Säga saker som "det är lite mycket just nu men i april borde det lugna ned sig" och sedan se stressad ut och rusa iväg.
Glasdörr till mitt rum är bäst så jag vet att alla ser om jag slackar.

Jag vill småprata lite avspänt med folk vid kopiatorn och ha morgonmöte på fredagar.
Kanske lite överdrivet men om studier nu kan ses som ett JOBB borde man kunna begära en miljö man kan jobba i? Bibliotek och läsesalar stänger när jag behöver dem. Just nu skriver jag hemtenta och har klämt in mig i läsesalen, kulturhuset. Jag är inte ensam, vart ska vi arbeta, var är vår arbetsplats? Min arbetsställning är ett hån mot allt vad ergonomi betyder.

Måste ändå säga att trots all ångest över hemtentor och texter som man måste läsa så älskar jag att vara deltidsstudent, det är perfekt. Ingen ångest över csn och studentbostäder utan bara glädjen i att lära, härliga hp som trillar in på kontot. I like!

Om någon har ett skrivbord över på ert kontor som jag kan låna på kvällar, dagar och helger beroende på mitt schema så hojta till, jag är ett rent nöje att ha och jag diskar alltid efter mig i pentryt!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 30-300kr
Visst är det intressant?
Blogarama
Bookmark and Share

1 comment:

Anneli said...

Som Tiarafeministens mamma kan jag intyga att min dotter är pålitlig och ärlig och dessutom skulle försköna vilket kontor som helst!!
Dessutom; om någon företagare skulle önska att de anställda skulle jobba över mer så kan jag nästan garantera att de gladeligen skulle göra det om Linnéa var där!! ;-)