Monday, August 21, 2006

Söker jobb... igen!

Är så trött på detta. Går på nya jobbintervjuer var och varannan dag. Besked dröjer eller är negativa. Ibland så beror det på F!, jag ju inte gärna ljuga om att jag teoretiskt sett inte kommer kunna jobba från och med årsskiftet. På vanliga trevliga frågor som "vad gör du på fritiden" svarar jag "politik" eller när jag försöker vara diskret "jag är engagerad i samhällsfrågor". I vilket fall som helst så är det lite nedslående när ca 20% ser ut som att de svalt en död skalbagge när man nämner F!. Kul.

Vill inte söka jobb med ena foten i den feministiska garderoben. Jag är stolt över det jag gör.

Fattigdomen kryper sakta fram över mig. Vill ha jobb nu!

Thursday, August 17, 2006

Fångat på film

För ca 4år sedan debatterade jag i Tv. Jag mindes det som ett ganska lyckat framträdande med tanke på att det var min debattdebut. Kanske bör tilläggas att det är bättre att göra debattdebut i skolan eller under kårvalet än i direktsänd Tv.
Nåja, hela spektaklet spelades såklart in på video, ett band som senare försvann. Eller det var vad jag trodde. För några veckor sedan dök bandet upp bland en massa andra band hemma hos mamma. Nu när jag var uppe passade jag på att låna med mig det. Jag tittade på det idag.

Jag sa ”Liksom” hela tiden, min röst är lite tillgjord och det är bara när jag tänder till och blir arg som jag känner igen och gillar mig själv. Mindre självkritiskt är det kanske att se det som ett led i min feministiska utveckling. Perspektiv, det man ofta saknar, trillade in över mig. Jag tänkte på vad jag skulle ha sagt nu, hur jag skulle ha hanterat det, vilka analyser jag kunde ha kläckt. När jag gör det känner jag stolthet över hur mycket jag har utvecklats sen dess. Jag har gått från generaliserande feminist utan grundläggande kunskap om patriarkatets uppbyggnad till en skarp feminist med analysen som vapen.
Idag är analysen mer min egen och mindre en bunt citat och saker jag har lärt mig. Dessutom har jag fler erfarenheter nu, mer kött på benen.
Jag skulle gärna sätta mig i den där Tv-soffan igen, spela in det och jämföra. För jag tror att jag skulle toppa mina förväntningar, även om jag kommer tycka att jag kan bättre om ytterligare 4år.

Tuesday, August 15, 2006

Val-Bar

Igår invigde F! Stockholm vår Val-Bar. Ni måste åka dit och titta, när den är stängd ser den ut som en skumm rosa kub, när den öppnas blir den plötsligt en inbjudande terass, ett andningshål, en mötesplats.

Själv åker jag iväg på en kortare tur till Avesta och lillebrors 12års dag. En natt borta och sen hem igen.

Ryktet säger att Johanna sitter och filar på Tiarafeminist-pins. Håll utkik, snart kan du outa dig som tiarafeminist, med eller utan tiara!

Den 24de finns jag i valbaren, kom och hälsa på mig.

/ Linnéa Sjögren

Thursday, August 10, 2006

Liv efter valet?

Idag hade vi möte med F! Student. Vi pratade valsuga, skolkampanjer och framtiden. Se fram emot en föreläsningsserie till hösten. För det finns ett F! efter valet och för alla som inte blir invalda i någon församling så ligger den stora folkbildningssatsningen för oss. Vi sitter redan i planerningsstadiet.

Wednesday, August 09, 2006

Kusinträff

Mycket trevligt att träffa kusinerna, eller några av dem iaf. Vi såg filmen "she's the man" och pratade. Det är spännande att se hur olika vi är, ser ut och tänker samtidigt som det verkligen märks att vi är släkt.

Nackdelen med att aldrig vara hemma är att en påse frukt snabbt kan resultera i en koloni "husdjur" som man inte bett om. Köket kryllar av bananflugor och jag eliminerar panikartat allt de skulle kunna livnära sig på. Tar tacksamt emot tips på hur man blir av med dessa "sällskapsdjur".

Igår lyssnade jag på Lantz i P3 där Ebba Witt-Brattström pratade litterär kanon och vilka böcker hon tyckte skulle ingå. Jag har funderat lite på detta med förslaget på att alla ska ha läst vilka böcker. Visst är det bra att man läser men det är inte samma sak som kontroll över vad man läser. Tänk om alla man träffade hade läst samma böcker, skulle vi ha något att rekomendera till varandra då? Jag som älskar att träffa vänner som berättar om senaste boken de läst oavsett om det är Lisa Marklund eller nån nobelpristagare. Kanske blir man inspirerad, eller avskräckt, kanske kan man låna den fantastiska boken av vännen. Nog är det bättre att eleverna får sätta ihop mins 50% av ev. läslistor själva så de lär sig att på egen hand hitta böcker som de vill läsa. Det är en kunskap jag skulle vilja föra vidare genom skolan. Strindberg kan man läsa när andan faller på, sen nån gång.

Sunday, August 06, 2006

Pride slut, trodde du ja..

Så medan alla packar ihop, går på den där sista festen kryper jag i säng tidigt. Imorgon ska jag upp 04.00 och åka till jobbet, kl 16.00 ska jag vara på partilokalen och redovisa all försäljning samt se till att F! student grejorna kommer till rätt plats. Därefter ska jag fixa så F! Student grejor kommer upp till valturnéns dag 1. Ett paket med F!A tidningar och lite annat smått och gott ska skickas till F! i Arboga. Min pride är inte riktigt öve än. Pustar inte ut förns vareviga pin och penna är redovisad. Måndagen lär gå åt till detta.

Men på tisdag ska jag tydligen på kusinträff. Kul!

min pride vecka so far

Jag skulle ju blogga varje dag var det tänkt.. Ärligt talat har jag kommit hem varje kväll, trött och med ömma fötter och valt att inte sätta på datorn. Sova, sova, sova...

Därför kommer nu ett kort sammandrag av mina pride dagar.

Måndag:
Jag sprang runt på stan för att hitta bra glitter till paraden. Köpte även en svart/guld färgad solfjäder att fläkta mig med i pride solen. I tygaffären hittade jag ett sanslöst F! rosa tyg som jag köpte en bit av för att klä kuddar att ha i tältet. Efter denna shopping tur åkte jag till Pridehouse och gick på semenariet: "Jämställt sex- hur kul är det?" Jag funderade sedan på det där med sex och makt. Hur man vet om man har lika mycket makt. Hur många människor intalar sig att de har ett jämställt förhållande samtidigt som man ser hur den ena uttnyttjar sitt tolkningsföreträde i tid och otid och uttnyttjar sitt överläge till att hävda att det visst är jämställt. och det är ju lätt att säga om man har tolkningsföreträde d.v.s. Mutter, mutter, morr.
Såg sedan Tiina Rosenberg invigningstala. Efter det så fick vi se en snutt av "you give gay people a bad name" som var sanslöst roligt!
Efter invigningen gick jag och Katarina och åt sushi. Trevligt att prata och ses, det var länge sedan nu.

Tisdag:
Går upp snortidigt för att hämta grejer på partilokalen som skulle säljas. Åker sen hem och somnar om.
Helt utmattad efter gårdagen tar jag det lugnt hemma under förmiddagen, målar tröjor, läser på inför debatten och gör klart saker som ska säljas i tältet, klär kuddar osv.
Sen jobbade jag till mitt i natten.

Onsdag:
Åker till andra jobbet och gör löneberedningen. Sen lunch med Aase med inför debatten pepp.
Direkt efter det åker jag till jobbet och stämplar en massa biljetter.

Torsdag:
Upp tidigt, snabbkoll i alla papper inför debatten. Sen åker jag till Pridehouse och tar en kaffe och släpar mig upp för alla trappor. Debatten gick bra. Alltid roligt när folk ändrar sina svar till förmån för saker man har sagt. Efter det fick jag kasta mig till jobbet i ilfart, byta till uniformen på toa och fick äta snabb lunch i spärren.. Jobbade till 23 och åkte sendan hem kollapsade.

Fredag:
Är för ovanlighetens skull helt ledig. Jag åker till Partilokalen för att hämta kompletteringsvaror till tältet. Kassarna har kommit nu och är mycket fina.
Sen hade jag två pass i tältet, 14-16 och 18-20. Mellan passen gick jag runt och tittade på de andra tälten. Köpte en disktrasa med texten "killar kan" i hallongrottan tältet, den ska pappa få.
Efteråt tog jag några öl med Monica och hamnade senare på Bonden bar där jag dansade till 24.00 sen insåg jag att min paradklädsel inta var klar och åkte hem och sydde fast ett släp på min kjol.

Lördag:
Parad dag. Tog det lugnt på morgonen. Lite utseende fix och mycket te. Vid ett kom Jessica med pizza som vi kastade i oss. Sen hopp i kläderna, sista fixet med sminket och kolla att tiaran satt som den skulle. Med baderollen i en hand och släpet i den andra åkte vi sedan in till paraden.
Insåg en bit in i paraden att jag skulle stannat på festen och skitit i släpet, det fick nämligen bara att ha utsläppt när man gick längts, längts fram och även då fanns det risk att bli trampad på. Efter några tappra försök gav jag upp och tog släpet i hand längre bak med mina vänner.

För första gången under alla år jag gått i paraden var jag tvungen att avbryta en stund och sen åka ifatt. Solen sken och jag var mycket nära att svimma. Jessica rykte undan mig vid kungsan och satte mig i svalkande säkerhet och sedan hoppade jag in i paraden igen vid mariatorget.
Efter det hade vi så ont i fötterna att jag och Johanna åkte hem till mig, åt glass och snackade strunt och vett om vartannat. Tanken på att gå ut senare förkastades med tanke på trängsel och onda fötter. Bättre att sova ut för en gångs skull.

Wednesday, August 02, 2006

Att arbeta under Pride

Suck och stön och suck igen.. Att sitta och läsa årets Pridehouse program är en plåga, så mycket, så bra, så intressant och vad gör jag? Jo, jag jobbar. Har hunnit gå på ett semenarium denna vecka. Visserligen mycket intressant om jämställt sex men allt det andra då, det som jag missar? Istället är jag ledig lördag, söndag när pridehouse är stängt. Suck, suck, suck...