Sunday, December 06, 2009

Barnvakt sökes till 27årig chef

Att besöka farmor och farfar är en tidsresa på många sätt. Denna helg även på ett oväntat. På lördag förmiddag deklarerar farfar att han måste omboka julbordet så bara han går inte farmor eftersom jag är här. Jag protesterar, jag klarar mig själv. Jag förklarar att jag kan passa på att ringa min farbror Stig och kolla om han vill umgås under tiden. Farfar verkar acceptera detta och jag känner mig lugn, helt fel! Plötsligt hör jag farfar i telefonen "vi skulle ju på julbord, så det skulle ju vara bra om du kunde vara med Linnéa, se till att hon får lite mat i sig..." Då har farfar RINGT STIG för att kolla om han kan sitta barnvakt åt mig när de är på julbord. Jag ville bara sjunka genom golvet. Sedan insisterar han på att ge Stig pengar för maten vi ska äta. Jag försöker förklara att jag är 27år gammal, jobbar som chef och tjäner mer pengar än dem och gladeligen betalar mig egen mat. Detta når såklart inte fram.

Idag gick de då ut genom dörren 13.30, Stig var sen och farfar säger "han kommer snart, klarar du dig tills dess?". VA?!?!?!?!?

Stig kom först vid 14.00 och jag antar att jag överlevde på ren tur. På 30min hinner man ju råka sätta på spisen, stoppa fingrarna i ett eluttag och bränna ned hela huset... Lite slarvigt att bara lämna mig sådär...

Imorgon bär det av till Stockholm, väckarklockan står på 6.30, det gör farfars också ifall jag inte skulle vakna av min... GAHHHH! Längtar hem till en plats där jag får vara vuxen och folk är trygga i att jag kan ta ansvar för att passa tider, ta hand om mig själv och inte stoppa fingrarna i eluttaget. Stockholm, ses snart!

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 30-300kr
Visst är det intressant?
Blogarama
Bookmark and Share

1 comment:

Maria Byström said...

Du är välkommen tillbaka till stan :-)