Thursday, October 15, 2009

hur de sociala medierna visar min duktiga flicka

Om ingen ser dig göra det, spelade det någon roll? Jo visst för din egen skull, men ingen fattar ju hur fantastisk du är om de inte får se och höra det. Kanske är det därför vi älskar facebooks statusuppdateringar?

Via facebook så vet alla vem som tränar, vem som går på föreläsningar, vem som lagar mat, städar, har tentaångest mm. Och det är något mer än att låta personerna i ens liv veta vad man gör. Vi lägger ju inte upp rapporter på allt, vi väljer ju ut saker, vi konstruerar en bild av oss själva som vi förmedlar, filtrerar ut på facebook, twitter, bloggy osv.
Detta blev otroligt uppenbart när jag igår satt och läste i min kurslitteratus och kände mig synnerligen duktig eftersom jag allt som oftast panikläser dagen innan inte flera dagar innan en föreläsning. Trots att jag satt där och var duktig var det något som fattades, där satt jag och var otroligt duktig och INGEN SÅG DET (!?!). Jag loggade in på facebook för att skriva att jag var duktig och pluggade och sen kändes det bra en stund.

Vad säger detta om oss, om mig om världen och åt vilket håll den håller på att gå åt helvete??

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 30-300kr
Visst är det intressant?
Blogarama
Bookmark and Share

3 comments:

meta said...

du är skitduktig även när ingen ser, glöm aldrig det!

jag tycker det verkar som om kvinnor i största allmänhet fostras till precis det du säger.

Anonymous said...

Vet du, jag har faktiskt inte varit inne på Facebook mer än en gång, och det var gången du visade mig vad Facebook var? ;-)

Skulle jag varit med där skulle det stå att jag just druckit latte och ätit glass och att jag snart ska lägga mig i soffan och ta en tupplur. Jag är verkligen jättebra och duktig på att inte vara duktig :-)

tiarafeministen said...

Känner för att säga "duktig flicka" men det blir ju bara fel
:-p