Saturday, March 12, 2011

Idag har jag tagit nya profilbilder


Tuesday, March 08, 2011

Jag vill ha det jag vill ha och jag vill ha det nu!

Internationella kvinnodagen idag och en chans för många att lyfta frågor om kvinnors rättigheter. Sanningen är att om vi så fick allt utrymme i alla medier alla dagar skulle vi behöva åratal för att föra fram alla frågor som får plats under begreppet kvinnors rättigheter.

En dag per år samlas vi och visar storlek och styrka, många, starka och låt oss erkänna det: arga. Kanske räcker inte ilska till för att beskriva det, det blir i sammanhanget tamt, vi är inte bara arga, vi är heligt förbannade!

Vi har all anledning att bli upprörda främst för att det vi vill ha egentligen inte borde vara så radikalt längre. Vi vill behandlas som likvärdiga oavsett kön, funktion, etnicitet, klass, ålder, osv. Vi är inte okej med att alltid dra det kortaste strået, vi har tröttnat på de fördomar som ligger som en våt filt över hela samhället. Alla säger att de tycker som vi men i konkret handling är motståndet stort.

Tillsammans ska vi skrika, ropa och vråla ut denna rättmätiga vrede. Vi vill ha vad vi vill ha och vi vill ha det nu! Slut upp, stötta upp och skapa förändring, inte bara en dag om året men idag är en dag lika bra som någon att börja.

Monday, March 07, 2011

Ge världens kvinnor ditt stöd den 8 mars 2011!


Världen bästa Action Aid har en solidaritetskampanj inför 8mars.

Jag har skrivit en hälsning, gör det du också!

talkörerna från 8mars-kommittén. Detta skriker vi imorgon!

Som konfrencier så är jag exra angelägen om att alla tränar upp skrikrösten inför imorgon. Börja träna nu och värm upp rösten så ses vi imorgon!




Systerskap utan gränser - krossa rasismen nu HEJ!

Segregation i våran stad – feminister tar fajten varje dag!
...
Ledare: Vad ska vi göra?!
Alla: Krossa sexismen!
Ledare: När?
Alla: Nu, nu, nu

Ledare: Vad ska vi göra?!
Alla: Krossa rasismen!
Ledare: När?
Alla: Nu, nu, nu

Ledare: Kampen
Alla: Fortsätter
Ledare: Sexismen
Alla: Ska krossas

Inga sexister på våra gator!

Inga torskar på våra gator!

Upp till strid – Kvinnofrid!

Halva makten – hela lönen! Hela lönen – hela tiden!

Ropen skalla –
- Arbete åt alla
- Jämställdhet åt alla
- Barnomsorg åt alla

Inga pigor åt över klassen, låt dom skura dom egna dassen!

Ni har pajat vårt klimat
och kört våra finanser
Gubbar, nu har ni
rökt era chanser!

Vi är trötta på jämställdhetspratet
Nu vill vi se resultatet

Sluta sprida hatet
och se patriarkatet
Skapar förtryck och gränser
som begränsar oss som mänsker
Sluta skylla på kulturer
och se dessa strukturer

Wednesday, March 02, 2011

Valanalysen är klar

Valanalys: Blockpolitik hindrade väljarna att rösta på FI

2011-03-01 08:00
Valanalys: Blockpolitik hindrade väljarna att rösta på FI

Idag släpper Feministiskt initiativ sin valanalys. Rapporten visar att trots att Feministiskt initiativ fick ett sämre valresultat 2010 än 2006, har partiet stärkts och fått ökat stöd. Rädsla kring blockpolitiken hade störst inverkan på dem som funderade på att rösta på Feministiskt initiativ men inte gjorde det.

– Valanalysen konstaterar att betydligt fler kunde tänka sig rösta på Feministiskt initiativ 2010 jämfört med 2006, men trots detta röstade färre på partiet. Denna paradox förklaras genom en stor enkätstudie som visar att bland dem som funderade på att rösta på Feministiskt initiativ men inte gjorde det, angav man en rädsla för att det skulle vara en bortkastad röst om partiet inte skulle bli invalt i riksdagen, och rädsla över att Alliansen skulle vinna valet, säger Stina Svensson i Feministiskt initiativs valanalysgrupp.

Valanalysen pekar på att Feministiskt initiativ både har växt och stärkts under och efter valrörelsen, med ökat medlemsantal på 40 procent och ett antal nya lokalgrupper med nya aktiva medlemmar samtidigt som de som har tidigare erfarenheter inom partiet finns kvar.

– En stor skillnad från valet 2006 är att musten inte har gått ur partiet denna gång, utan att partiet snarare har stärkts. Personer som inte vågade rösta på Feministiskt initiativ och ångrat detta, har efter valet istället engagerat sig i partiet, säger Stina Svensson.

Hela valanalysen på 50 sidor finns att ladda hem från Feministiskt initiativs hemsida.

Läs även valanalysgruppens artikel Feministiskt initiativs paradox: Stabilare än någonsin trots sämre valresultat på nättidningen Feministiskt Perspektiv.

Mer information:

Stina Svensson, rapportens författare: 0706-100 190

Veronica Svärd, pressjour: 0706-100 191

Valanalysen ger en inblick i hur partiets arbete gått till och hur partiets budskap uppfattades under valrörelsen. Rapporten är en genomgång av partiets organisering i valrörelsen, kampanjmaterial, större händelser, opinionsundersökningar, en analys av SVT:s vallokalsundersökning (VALU) samt analys av valresultatet i avseende stöd i riksdagsvalkretsar. Utöver detta genomfördes två enkätstudier, en mindre riktad till medlemmar om deras syn på partiets valrörelse, samt en större öppen webbenkät. Det samlade materialet presenteras i en femtiosidig rapport.