Sunday, January 31, 2010

Har folk inget bättre för sig?



Thursday, January 21, 2010

Varför känns en chiabatta med soltorkade tomater som mer lunch än denna fralla med tomat?



Saturday, January 09, 2010

Det kan vara nu det händer

Nya jobbet har varit en energimässig bergodalbana. Vissa dagar kommer jag hem fylld av energi andra är jag helt slut. Det är å andra sidan charmen, ingen dag är sig lik, ingen kund är lik den andra och varje dag är en ny utmaning. Härligt. Men visst är jag lite trött ibland,

Mer trött blir man när man dessutom skriver hemtenta. Jag jobbar, läser och sover. That's it!
Medan jag tar en matpaus funderar jag på framtiden. Hur ska det gå med min provanställning, vilka kurser ska jag läsa, vad vill jag göra, hur blir det med valet? Nu i veckorna händer mycket. Ny termin börjar redan den 18/1. 14/2 är sista dagen av min provanställning, sen är det allt eller inget som gäller. Jag har kommit in på lite fler kurser än vad jag orkar läsa, kan inte läsa kvällskurser på heltid samtidigt som jag jobbar heltid, måste skära bort en kurs. Men vilken?

När tentan är inne är det dags att ta beslut. Det kan vara så att det är i år, kanske redan i vår som allting händer... Spännande!

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 30-300kr
Visst är det intressant?
Blogarama




Bookmark and Share

Wednesday, January 06, 2010

Jag vill ha ett plugg-kontor

Plugga hemma är inte min grej. Jag blir distraherad, sover middag och ser på TV. Effektiviteten blir körd i botten och även om allt blir gjort så är det alltid i största möjliga stress och press.

På jobbet däremot är jag super effektiv. Jag har beundransvärd arbetsmoral, inget privat mailande eller smyg kikande på dagstidningar online. Miljön funkar för mig, när jag är på jobbet är jag delvis någon annan, någon jag gärna vill vara hemma men inte kan. En producent, en leverantör och en prestatör. (heter det så?)

Slutsatsen för mig och mina kvällskurser landar därmed i att jag behöver ett jobbkontor. Jag vill ha ett skrivbord på ett kontor, dela rum är ok. Jag vill gå dit på bestämda tider, gärna jobba över lite så jag får känna mig duktig.
Jag vill ha den socialt kontrollerade miljön, gå ut i fikarummet för min kopp te och få frågan om hur det går just nu. Säga saker som "det är lite mycket just nu men i april borde det lugna ned sig" och sedan se stressad ut och rusa iväg.
Glasdörr till mitt rum är bäst så jag vet att alla ser om jag slackar.

Jag vill småprata lite avspänt med folk vid kopiatorn och ha morgonmöte på fredagar.
Kanske lite överdrivet men om studier nu kan ses som ett JOBB borde man kunna begära en miljö man kan jobba i? Bibliotek och läsesalar stänger när jag behöver dem. Just nu skriver jag hemtenta och har klämt in mig i läsesalen, kulturhuset. Jag är inte ensam, vart ska vi arbeta, var är vår arbetsplats? Min arbetsställning är ett hån mot allt vad ergonomi betyder.

Måste ändå säga att trots all ångest över hemtentor och texter som man måste läsa så älskar jag att vara deltidsstudent, det är perfekt. Ingen ångest över csn och studentbostäder utan bara glädjen i att lära, härliga hp som trillar in på kontot. I like!

Om någon har ett skrivbord över på ert kontor som jag kan låna på kvällar, dagar och helger beroende på mitt schema så hojta till, jag är ett rent nöje att ha och jag diskar alltid efter mig i pentryt!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Bli en feminist supporter
Bli medlem i feministisktinitiativ, endast 30-300kr
Visst är det intressant?
Blogarama




Bookmark and Share